CINE SUNTEM ?

 

Împreună suntem o forță…

 

Odată cu înregistrarea Asociației în anul 2009, am început lupta într-o formă organizată pentru o țară curată, pentru un mediu curat și pentru o prietenie între om și natură.

Această luptă este dusă și în prezent prin intermediul campaniilor de educație, a campaniilor de ecologizare și a campaniilor de reconstrucție forestieră.

 

Din anul 2013 am început să ne implicăm în proiecte de protejare a populației piscicole a râului Prut, care reprezintă atât granița de est a României cât și a Uniunii Europene. Deși am descoperit frumusețea  de legendă a acestori locuri, am ajuns să cunoaștem și să conștientizăm și realitatea crudă a celor mai sărace sate ale României.

 

Începând din anii 2014 – 2015 am făcut un nou pas, poate cel mai greu dar și cel mai frumos în aventura noastră, pornind ample proiecte sociale de sprijinire a persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Am înființat filiale în satele României, unde am ”construit” structuri de economie socială – ateliere manufacturiere – mici industrii locale (pe când în România nici măcar nu exista încă o legislație în domeniul economiei sociale), am creat locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile, am ajutat și am îndrumat OAMENI, care și ei, dacă nu au moll-uri, nu au drumuri asfaltate, nu au gaze, nu au canalizare, nu au grup sanitar în casă, sunt și ei semenii noștri, sunt Români, și cu riscul de a ne repeta, sunt OAMNEI.

 

Odată cu venirea anului 2019 am început să lucrăm la conceperea și structurarea iar ulterior implementarea unui plan ambițios menit să ducă la dezvoltarea socio-culturală și economică a comunităților pescărești din Zona Pescărească ”Prut – Dunăre” Galați, prin dezvoltarea turismului și a activităților conexe în această zonă, după cum spuneam anterior de o frumusețe legendară, dar din păcate de o sărăcie cruntă și cu o speranță foarte mică a comunităților vizate că ceva bun se va mai întâmpla în viața lor.

Din păcate fatidicul an pandemic 2020 a reușit să ne încurce planurile și să ne întârzie destul de mult, dar chiar dacă suntem în urmă cu programările făcute iar anul 2021 nu se arată a fi cu mult mai bun decât 2020, noi suntem în continuare optimiști și siguri că vom reuși mai devreme sau mai târziu în realizarea obiectivelor noastre.