Pagină în lucru, va fi disponibilă în curând…
La sfârsitul primãverii, Pro Eco-Tur, filiala Bucureșți, a intrat întâmplãtor în contact, și apoi în colaborare, cu organizația Asociația Muzeul Jucãriilor — mai multe amãnunte despre acest ONG în urmãtorul numãr al revistei noastre. Cu ajutorul sponsorilor, au fost achiziționate afișe vechi, au fost înrãmate profesional și s-au realizat astfel șase exponate puse la dispoziția organizației partenere, AMJ. Astfel, aceste răritãti — afișe cinematografice ale unor desene animate românesti ori strãine din perioada pre-1989 — se aflã acum expuse în aripa dreaptã a Muzeului Național de Istorie, în sediul central al acestuia, situat în Calea Victoriei, cel puțin pânã la sfârsitul lunii decembrie a. c. Președintele Lucian OANCEA a declarat: „Dorim o colecție complexã, care sã expunã creativitatea româneascã pe cât mai multe continente, într-un mod unic.”
în luna octombrie, ASOCIAȚIA PENTRU ECOLOGIE ȘI TURISM PRO ECO-TUR, FILIALA BRÃILA, lanseazã în comună Oancea din judeþul Galați implementarea proiectului Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural al zonei pescãreșți Prut-Dunãre Galaþi, având o valoare totalã de 105.280,78 lei, proiect finanțat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale prin intermediul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este de a informa, implică și conștientiza comunitatea localã din zona de implementare a proiectului (comunele Cavadineºți, Suceveni, Oancea, Vlãdești, Mãstãcăni, Foltesti, Frumusita, Tulucesti, Sendreni, Branistea și municipiul Galați) în activitãti menite sã punã în valoare patrimoniul cultural și natural, inclusiv de pescuit și acvaculturã, prin realizarea a 11 seminarii de informare și conștientizare sub aspectul unor sezãtori, prin organizarea unui concurs de educație în domeniul pescuitului, precum și prin organizarea unui festival cultural și gastronomic cu specific pescãresc în comună Oancea din județul Galați. Astfel, profitãm de aceastã ocazie pentru a invită alãturi de noi, că participanți sau voluntari, pe toți cei interesați de a se implică, de a ne sprijini sub alte forme sau doar de a fi simpli spectatori la implementarea proiectului. Pentru detalii suplimentare, ne puteți contacta în scris la e-mail: proecotur.brăila@gmail.com sau telefonic la numãrul de telefon: 0799.581.208; persoanã de contact: Albu Mariana – Președinte al filialei Brãila.
Cartea Roxanei Dascãlu, Cronici din Est, care a apãrut la finele lui noiembrie 2020 la editura Vremea, este simultan o poveste despre jurnalism, despre istoria recentã a României și despre valorile prieteniei. Este greu sã scrii ceva despre cartea unui prieten drag. Ți-e teamã cã ești pãrtinitor, o obsesie a jurnalismului. Am citit-o de trei ori, pentru a-mi calmă entuziasmul. O carte excepțional scrisã, impecabil calibratã. O carte despre muncă în tranșeele știrilor, așa cum întelegea s-o cearã Reuters, probabil cea mai importantã agenție de știri a lumii. Vã las sã savurați satisfacția de a află ce se întâmpla în România, în fosta Iugoslavie sau în Transnistria în anii ’90. O carte scrisã de unul dintre cei mai mari jurnaliști români, prezentã discretã în spațiul limbii române, dar care avea o semnãturã puternicã în presă lumii. O carte a unui jurnalist care își iubește țară dincolo de orgolii, chiar dincolo de iubirea absolutã pentru profesie. Care i-a lãsat pe alții sã semneze articolele despre România, atunci când punea lucrurile într-un context favorabil tãrii sale, pentru că relatarea sã fie si mai credibilã.