RESPECT PENTRU APA RESPECT PENTRU PESTE – III

ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO-TUR, în perioada 07.04.2014 – 07.02.2015, a implementat în baza contractului de finanțare nr. 107/07.04.2014, proiectul Respect pentru apă, respect pentru peşte, cofinanţat din FEP, prin POP 2007-2013, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Zonei Pescăreşti Prut-Dunăre Galaţi.

Localizarea geografică de implementare a proiectului a fost în Regiunea Sud-Est, judeţul Galaţi, comunele Oancea și Vlădeşti.

Dinmomentul finalizării implementării proiectului, rezultatele proiectului au fost în continuare promovate pe pagina de facebook PROECO-TUR cât și pe pagina web www.proecotur.ro ceea ce a asigurat o continuitate în ceea ce privește promovarea şi vizibilitatea proiectului.

În anul 2016, ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO-TUR a asigurat din fonduri proprii continuarea realizării activităților stabilite prin proiectul inițial Respect pentru apă, respect pentru peşte, activități realizate și în alte localități eligibile din Regiunea Sud-Est.

Astfel, în data de 01.10.2016 a început o campanie de informare și un concurs de desene cu tema Apa și peștele, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 17 din Galați.

În cadrul campaniei de informare s-a discutat cu elevii problema poluării cu deșeuri din mase plastice, reziduuri petroliere, acțiunilor antropice precum braconajul și pescuitul excesiv, ce soluții și metode de prevenție putem găsi pentru aceste probleme și a fost, de asemenea, prezentată Zona Pescărească Prut-Dunăre, Galați.

Concursul a constat în realizarea unor planșe de către elevii participanți, care au redat un mediu acvatic. Planșele au fost realizate pe suport de hârtie (material biodegradabil), în format A4.

În data de 08.10.2016 a fost realizată premierea, când toți participanții au primit diplome de participare, iar cele mai reușite trei ,,prezentări” ale mediului acvatic au fost premiate.

Întrucât condițiile meteo au fost nefavorabile s-a amânat ieșirea pe teren pentru realizarea activității de ecologizare (pe malul Prutului) pentru perioada de primăvară-vară a anului 2017.

În prezent pregătim deja programul următoarelor campanii de informare, conștientizare și ecologizare pe care le vom derula și în anii următori.