RESPECT PENTRU APA RESPECT PENTRU PESTE – II

ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO-TUR, în perioada 07.04.2014 – 07.02.2015, a implementat în baza contractului de finanțare nr. 107/07.04.2014, proiectul Respect pentru apă, respect pentru peşte, cofinanţat din FEP, prin POP 2007-2013, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Zonei Pescăreşti Prut-Dunăre Galaţi.

Localizarea geografică de implementare a proiectului a fost în Regiunea Sud-Est, judeţul Galaţi, comunele Oancea și Vlădeşti.

Din momentul finalizării implementării proiectului, rezultatele proiectului au fost în continuare promovate pe pagina de facebook PROECO-TUR cât și pe pagina web www.proecotur.ro ceea ce a asigurat o continuitate în ceea ce privește promovarea şi vizibilitatea proiectului.

În anul 2015, ASOCIAŢIA PENTRU ECOLOGIE ŞI TURISM PRO ECO-TUR a asigurat din fonduri proprii continuarea realizării activităților stabilite prin proiectul inițial Respect pentru apă, respect pentru peşte, activități realizate și în alte localități eligibile din Regiunea Sud-Est.

Astfel, în data de 17.12.2015 s-a desfășurat la Școala gimnazială din Cavadinești, județul Galați concursul Apa și peștele.

Concursul a constat în realizarea unor machete și/sau planșe de către participanți, care au redat un mediu acvatic. Machetele au fost realizate strict din materiale reciclabile, adunate de pe malul Prutului, precum pet-uri, sticlă, carton etc.

Planșele au fost realizate pe mai multe tipuri de suport (hârtie, carton, lemn, sticlă etc.), în format A4 (sau nu…), iar la final toți participanții au primit diplome de participare, iar cele mai reușite trei ,,prezentări” ale mediului acvatic au fost premiate.

După prezentarea machetelor a avut loc și o scurtă prezentare powerpoint și distribuire de pliante, cu scopul informării aspura aspectelor negative aduse mediului acvatic, precum și măsurile de combatere ce trebuiesc luate în acest sens.

În prezent pregătim deja programul următoarelor campanii de informare, conștientizare și ecologizare pe care le vom derula și în anii următori.