Sigla PRO ECO-TUR

Instruirea pescarilor comerciali, șansa zilei de mâine

CINE SUNTEM ?

Împreună suntem o forță…

Odată cu înregistrarea Asociației în anul 2009, am început lupta într-o formă organizată pentru o țară curată, pentru un mediu curat și pentru o prietenie între om și natură.

Această luptă este dusă și în prezent prin intermediul campaniilor de educație, a campaniilor de ecologizare și a campaniilor de reconstrucție forestieră.

Din anul 2013 am început să ne implicăm în proiecte de protejare a populației piscicole a râului Prut, care reprezintă atât granița de est a României cât și a Uniunii Europene. Deși am descoperit frumusețea  de legendă a acestori locuri, am ajuns să cunoaștem și să conștientizăm și realitatea crudă a celor mai sărace sate ale României.

Începând din anii 2014 – 2015 am făcut un nou pas, poate cel mai greu dar și cel mai frumos în aventura noastră, pornind ample proiecte sociale de sprijinire a persoanelor vulnerabile din mediul rural.

Am înființat filiale în satele României, unde am ”construit” structuri de economie socială – ateliere manufacturiere – mici industrii locale (pe când în România nici măcar nu exista încă o legislație în domeniul economiei sociale), am creat locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile, am ajutat și am îndrumat OAMENI, care și ei, dacă nu au moll-uri, nu au drumuri asfaltate, nu au gaze, nu au canalizare, nu au grup sanitar în casă, sunt și ei semenii noștri, sunt Români, și cu riscul de a ne repeta, sunt OAMNEI.

Odată cu venirea anului 2019 am început să lucrăm la conceperea și structurarea iar ulterior implementarea unui plan ambițios menit să ducă la dezvoltarea socio-culturală și economică a comunităților pescărești din Zona Pescărească ”Prut – Dunăre” Galați, prin dezvoltarea turismului și a activităților conexe în această zonă, după cum spuneam anterior de o frumusețe legendară, dar din păcate de o sărăcie cruntă și cu o speranță foarte mică a comunităților vizate că ceva bun se va mai întâmpla în viața lor.

Din păcate, anii pandemici 2020 și 2021 au reușit să ne încurce planurile și să ne întârzie destul de mult, dar chiar dacă suntem în urmă cu planurile făcute, noi suntem în continuare optimiști și siguri că vom reuși mai devreme sau mai târziu în realizarea obiectivelor noastre.