FONDURILE EUROPENE – O SANSA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA intalnire de lucru ROMANIA – REPUBLICA MOLDOVA

Vineri, 4 mai 2012 la orele 1000, ASOCIAȚIA PENTRU ECOLOGIE ȘI TURISM PRO ECO-TUR a organizat la Parcul pentru tehnologia informației situat în Galați, str. Portului nr. 23, seminarul “Fondurile Europene – o șansă pentru dezvoltare durabilă”.

 

La acest seminar au fost invitați să participe reprezentanți ai Guvernului României, ai Guvernului Republicii Moldova, ai Consiliului Raional Cahul precum și reprezentanți ai studenților români și basarebeni.

Din partea oficialităților, România a fost reprezentată de domnul prefect de Galați – Paul Florea, iar din Republica Moldova a venit reprezentantul Președinției în teritoriu (ptr. Raioanele Cahul, Cantemir și Leova) domnul BC precum și doi consilieri raionali ai Raionului Cahul.

 

Cu această ocazie, la această întâlnire de lucru, au fost purtate discuții privind oportunitatile de finanțare pe baza proiectelor transfrontaliere, în vederea preaderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Totodată au fost discutate modalitățile și oportunitățile de finanțare a societății civile și a sectorului privat din Republica Moldova pentru a consolida instaurarea democrației și a accelera creșterea economică sănătoasă a Republicii Moldova.

 

La finalul întâlnirii, concluzia generală a celor prezenți a fost că astfel de întâlniri sunt binevenite, ar trebui să se desfășoare cât mai des pentru a putea genera și efect, cu participarea unui număr cât mai mare de factori de decizie și dintr-un spectru cât mai larg de domenii și bineînțeles, ar trebui să se desfășoare pe ambele maluri ale Prutului.